sobota 8. prosince 2007

ahoj

vítám Vás na blogu věnovaném obuvi. Já nejsem žádný obuvnický fanoušek či švec nebo člověk, který sleduje obuvní módu. Co mě donutilo založit tenhle blog, je okolnost, jež s obuví na první pohled nesouvisí, a sice to, že jsem přestal jíst maso. Avšak může člověk svůj ideál pokrmů bez srmti zastávat, když má na nohou polobotky z hověziny? Když jsem si chtěl koupit nekožené boty, které by byly, zároveň nepromokové, prodyšné, hezké a kvalitní, zjistil jsem, že tolik možností, kde je sehnat, není. Tenhle blog by to mohl alespoň trochu změnit.


Doufám, že se zde podělíte o své zkušenosti i vy.

24 komentářů:

Kaczeka Osh aka Kaczeka Com řekl(a)...

Zdravíčko :)
Mám stejný problém...pohřbila jsem veškeré své kožené boty a naprosto nemám v čem..kromě kecek a pohorek chodit. Jediná možnost se rýsuje přes E Bay...je tam hodně výběru a cena obuvi z US i s poštovným vyjde na ještě méně než u nás. Jiný způsob nevidím. Nabídka v Čechách je ... resp. není...a to co je tak to je dost děs. Nechápu to. Přitom je takových druhů nekožených materiálů a tkanin,látek ... musíme o tom více mluvit, podporovat to a udělat z toho jednoduše "styl" a "modu". Díky za tenhle blog a zdravím :)http://kaczeka-just-blog.blogspot.com/ kaczeka

Gabra řekl(a)...

Nejspíš nikdy jsem neměla kožené boty, ne proto, že bych byla vegetarián, ale prostě náhodou... A nakupuji téměř všude. Myslím, že sehnat nekožené boty není problém, ale je pravda, že mám prolezlé veškeré obuvi v Praze. Boty nakupuji stále a ráda. Většinu nekožených bot seženete např. v: Humanic, Debenhams, Mixer, Calsatore Di Luso ad, Mjus ad. Hodně štěstí ;o)

Anonymní řekl(a)...

No pokud se zamyslím, nekožené boty jsou celkem lehce sehnatelné, ovšem záleží na vkusu a stylu. Co mě ale zaráží je do nebe volající pokrytectví vegetariánů. Kdyby jste tak věděli co všechno má živočišný původ, co vše prošlo testováním na zvířatech a vzniklo s jejich příspěním. Vegetariáni jsou z principu opravdovým etalonem hlouposti a naivity. Musel sem vám to tu sdělit. Je mi vás líto a hlavně je mi líto vašich dětí. Ty za to nemohou že mají takové rodiče. Živočišné tuky jsou nutné pro správný vývoj organismu a jeho odpíráním dětem jen zničíte zdraví. Už sem potkal pár dětí odmala tlačených rodiči k vegetariánství a měly vždy něco společné.. ..pobledlé tváře, zdravotní problémy, problémový růst svalové tkáně, kostí a vývoj celého organismu. Jste hlupáci a pokrytci. Miliony let evoluce nepřesvědčíte ani nezměníte za jednu generaci kdy nebudete žrát maso jen proto, že je vám těch zvířátek líto.

šumařˇˇˇ řekl(a)...

Pokud se příště pane Anonymní zamyslíte, tak nepiště na tento blog. Nikdy jsem nechápal averzi lidí, kteří jí maso, proti vegetarianum. Víc masa pro vás, ne? Můžete si přeci jíst co hrdlo ráčí...ale my tady troly nekrmíme.

Alberta řekl(a)...

Zdravím :-), co takhle botky značky Keen? Určitě stojí za to, podívat se na jejich nabídku :-)Většinou se dají sehnat v prodejnách Rock Point..A jen tak mimochodem, je mi moc líto Anonyma, to bude asi jeden z těch, který musí mít na talíři denně masíčko, že? Má kamarádka je vegetariánka a vede k tomu i své děti a jaké krásné děti má, panečku! :-)Nejsou vůbec pobledlé, nemocné atd., ba naopak jsou živé až moc a velmi šikovné, jak pohybově, tak myšlenkově. Zatímco se podívám na děcka od jiných známých - buclaté, nikam se jim nechce pěšky, trpí alergiemi, min. 5x ročně chřipkami atd...Tak Vám vážený pane, či vážená paní nevím, kdo by měl koho více litovat...

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, scháním nějaké vysoké pohorky. Na internetu jsem zatím našel jen samé kožené nebo kombinované s kůží. Nemáte prosím nějaký tip? Ještě jeden dotaž mám, když se mluví o syntetické kůži, tak se mluví o kůži umělé, ne ze zvířat? Tomáš D.

šumařˇˇˇ řekl(a)...

ahoj, jedná se o kůži z umělých zvířat...cha...pohorky si kup od vegetarian shoes..muzes si je objednat z phr.cz nebo projdi obchody se sportovnim vybavenimm a nějaký určitě seženeš

Anonymní řekl(a)...

Zdravím...po letech díky za "žhavé" typy :) a jen na okraj k tomu "hloupému" vrchnímu :)) anonymu...mno...Evoluce milánku právě úročí...světově je prokázáno, že se rodí děti alergické, je alarmující procento
rakovin konečníků a to vše z pojídání "masa"...jsi hloupý člověk anonyme a je smutné, že za ty své "co to je...no dobře...za ta svá slova" (dejme tomu) se neumíš řádně podepsat. Podílej se na vybíjení, zabíjení...Buď neuctivý k životu, i ke svému tělu.. vysmívej se soucitu. Bohužel nejsi sám takový (kéž bys byl-samojediný)...ale díky bohu existují i soucitní a moudří lidé...EGO to je problém že?? Ach ano to je ono...kdepak rozum...já velké já a po mě potopa. Namaste všem pohodovým lidem i těm, kteří jsou přístupni dialogu. I já jedla maso. I já se na tom díky výchově...špatné výchově...svých rodičů podílela. Už nejím a považuji to jako jednu z největších úspěchů a činů svého života. That´s All :)---Protože platí: Anonyme: "měřit se z duší smíš, s tou , které rozumíš"..to napsal Goethe.. --- .já napsala jiné..tak například:

Nevzdělaný, nezušlechťovaný člověk je horší než atomová bomba.
Kaczeka :) ---

Uneducated, impolite man is worse than a-bomb.
Kaczeka (to je zřejmě Tvůj i případ)

a nebo ---Úkolem příští generace není pouze rozšíření spektra svého soucitu a tak povýšení duchovní úrovně lidstva, ale v prvé řadě najít vhodné alternativy ve výživě. Alternativy pramenící z přírody, z ucelených a všeobecně nabitých a vyzkoušených poznatků součastné vědy, vytvořit zdravé a nenásilné alternativy nejen pro lidskou rasu, ale i s možnostmi výživy zvířat. Evoluce sama nám ukazuje své možnosti. Běh na dlouhou trať lze urychlit svědomitou „dobrou vůlí“ v globálním měřítku na Zemi tohoto času opravdu „nutné“ změny. Jídlo zdravé a chutné nemusí znamenat smrt, utrpení a následné nemoci spojené s jeho konzumací, což je problém především živočišné stravy a tzv. civilizačních jídel. Jde pouze a jen o řádné přenastavení jednotlivých měřítek hodnot, změny vžitých a reklamou konzumně podporovaných zlozvyků a spravedlivé a moudré, tedy hodnotné novelizace zákonů, kde například zabití zvířete mělo by mělo být hodnoceno stejnou měrou, jako např. zabití dítěte. Na hranici intelektu jsou tito v jistých fázích vývoje totiž naprosto totožné nejen "čistou naivitou a důvěrou".

Kaczeka ---- a do třetice: Lidská lhostejnost nad utrpením bytostí druhých,
smutným jest důkazem duší chudých.

Namaste Kaczeka

Anonymní řekl(a)...

Co jest slovem jednoho ubožáka před slověm vědců, umělců a světců??? Nic jiného než prázdný plk..ale pozor...stokrát nic, umořilo osla. Proto přidávám ještě menší článek..pro "vrchního anonyma". I přes to, že malé ego v malém duchu mu pravděpodobně nedovolí uznat co pravdou jest :)

Toxické látky v mase

27. 11. 2000. O konzumaci masa se zjistilo, že nepřispívá jen ke chronickým a degenerativním nemocem, ale i k akutním a infekčním nemocem. Proč? Především porážka zvířete zastavuje normální očistné funkce v těle, a zanechává zvíře nasycené všemi odpadovými látkami. Encyclopaedia Britannica stručně popisuje všechny tyto dodatky, čekající na jedlíky masa: Toxické odpadové látky, včetně kyseliny močové, se nacházejí v krvi a tkáních stejně jako usmrcené i virulentní bakterie, pocházející nejen z hnilobných procesů, ale i z nemocí zvířete.
Usazeniny kyseliny močové ve svalových tkáních zvířat jsou pro naše ledviny a játra značnou zátěží k naší běžné produkci kyseliny močové. Příliš velké množství vyvolává dnu, revmatismus, bolesti hlavy, epilepsii, kornatění cév a nervozitu. Rozklad kyseliny močové vytváří produkt podobný kofeinu, takže důsledkem dlouhodobého požívání masa může být zvýšená dráždivost, úzkost a agresivita. Rozklad kyseliny močové způsobuje i zápach těla.

Anonymní řekl(a)...

Porážkou začíná i rychlý proces rozkladu, s nímž zpracovatelé masa, přepravci a obchodníci často marně zápasí. Jeho produktem jsou hnilobné bakterie. Většina nezanikne vařením, a ty, které jsou přece jen usmrceny, zanechávají po sobě jedovaté látky.

Ale mnohem dříve než začnou své dílo hniloba a odpadové látky v těle, dochází k umělému otravování masa. V roce 1979 vydal Hlavní revizní úřad (revizní orgán Kongresu USA) zprávu, ve které se říká: "Ze 143 jedů a pesticidů, které zanechávají rezidua v syrové drůbeži a mase, je 42 podezřelých z karcogenity, 20 z toho způsobuje vrozené defekty plodu a 6 je mutagenních."

Řetěz narůstající toxicity začíná mezi obilnými lány, kde se hojně používají umělé insekticidy a hnojiva, které po přechodu přes potravinový řetězec mohou nabýt vražednou moc. Frances Lappé to ve své slavné knize Diet for a Small Planet (Dieta pro malou planetu) popisuje takto: "Když velká ryba sežere menší nebo když kráva sežere trávu (nebo jiné krmivo), všechny přitom zkonzumované chemické insekticidy se hromadí a odevzdávají dál. Když člověk konzumuje "vrchol" takového potravinového cyklu, stává se posledním konzumentem a přijímatelem největší koncentrace pozůstatků insekticidů."

Dále si chovatelé dobytka v USA (a zřejmě bohužel i v dalších státech) nemohou stěžovat na nedostatek chemických prostředků, stimulujících růst zvířat. Mezi dnes užívanými prostředky můžeme najít kyselinu melengestrolovou, zeranol, progesteron, testosteron-propionát, furazolidon a další. Jiný silný karcogen, arzen, se dodává do krmiva jatečných zvířat ve formě sloučenin užívaných ke stimulaci růstu. Je také hlavní součástí roztoků, v nichž se "koupe" dobytek, aby se jeho kůže zbavila virů, bakterií a jiných mikroorganismů.

Anonymní řekl(a)...

Z chemikálií, které se dnes běžně užívají v masném průmyslu, působí největší starosti široké užívání antibiotik. Téměř všechen dobytek dostává kromě antibiotik, užívaných v čase nemoci a pravidelného očkování, také antibiotika v krmivu. Proč? Částečně proto, že již před desítkami let chovatelé dobytka zjistili, že doplňování krmiva nízkou dávkou antibiotik nevysvětlitelně zlepšuje váhový přírůstek dobytka. Bakterie odolné vůči antibiotikům se množí a nakonec se dostávají k lidem. Na celém světě se množí případy mikroorganismů odolných vůči antibiotikům. Akutní případy kapavky, zápalu plic, zápalu mozkových blan u dětí, potravinové nákazy (salmonelózy) jsou stále rezistentnější na penicilin a ampicilin - dvě antibiotika, nejčastěji používaná na léčení lidí a zároveň na krmení zvířat.

Další jedy, které se pak dostanou až na talíř, dostávají zvířata určená na porážku i během chovu: uklidňující prostředky, prostředky na zvýšení laktace stimulací hypothalamu, enzymy urychlující "dozrávání" masa zabitého zvířete, prostředky podávané těsně před porážkou, které zpomalují změny barvy masa a udržují krvavou barvu, typickou pro čerstvé maso.

Zvíře na jatkách nebo zvíře, které je pronásledováno smečkou psů, kteří doprovázejí lovce, je naplněno strachem. To ovlivní nadledvinky, které pak vypouštějí do těla adrenalin. Kdokoli jí maso tohoto zvířete zároveň přijímá i tyto nežádoucí látky.

Po porážce přichází na řadu zpomalování hnilobných procesů a rozkladu. K nakládání masa se často používají dusitan a dusičnan sodný, které kromě toho zachovávají čerstvou růžovou barvu masa. Sulfid sodný, ničící vitamin B, je další chemikálií běžně přidávanou do masa. Maskuje zápach rozkládajícího se masa a způsobuje uchování "svěží" barvy.

Anonymní řekl(a)...

Slavní vegetariáni, jejich citáty a výroky

Mnozí slavní lidé byli vegetariány, mnozí v současné době jsou. Připomeňme si alespoň některé: Pythagoras, Platon, Franz Kafka, Jan Tříska, Jana Kratochvílová,…
Další:
Plútarchos, Sokrates, Hippokrates, Herakleitos, Seneca, Diogenes, Ovidius, Vergilius, Origenes, Chryzostom, Michelangelo, Klemens, Newton, Leonardo da Vinci, Spinoza, Rousseau, Goethe, Schiller, Schopenhauer, Lincoln, Nietzsche, Voltaire, Ibsen, Thákur, Gándhí, Zamenhof, Gorkij, Lester Smith, Pascal, Byron, Shelley, Franklin, L.N. Tolstoj, London, Wagner, Roland, R.W. Emerson, H.G. Wells, Franz Kafka, G.B. Shaw, Albert Schweitzer, Brigitte Bardotová, Paul McCartney, Ivan Lendl, Jan Burian a jistě mnozí další, o kterých víme i nevíme.

BUDDHA (asi 563 - 483 př.n.l.)
Z obavy před tím, aby neuvedl živé bytosti do stavu smrtelného strachu, necht' bódhisattva, praktikující dosažení soucitu, se zdržuje jedení masa. (z Lankávatára sútry) LEONARDO DA VINCI (1452 - 1519, italský malíř, sochař, architekt a vědec)
V mládí jsem se zřekl jedení masa, a přijde jistě den, že lidé mně podobní se budou na zabíjení zvířat dívat tak, jako se dnes dívají na zabíjení lidí.

DIOGENES (asi 412 - 323 př.n.l., řecký filosof)
Stejně dobře jako jíme zvířecí těla, bychom mohli jíst i lidská.

RALPH WALDO EMERSON (1803 - 1883, americký esejista, filosof a básník)
Právě jsi dojedl oběd; jakkoliv daleko jsou jatka, jsi spoluviník.

MAHÁTMA GÁNDHÍ (1869 - 1948, indický národní vůdce a společenský reformátor)

Velikost a mravní pokrok národa se pozná podle toho, jak zachází se zvířaty.
Nemyslím, že maso je pro nás nezbytné. Tvrdím, že masitá jídla jsou pro nás nevhodná. Protože stojíme výš než zvířecí svět, děláme chybu, když napodobujeme jeho zvyky.
Jediný způsob, jak žít, je nechat žít.

JEŽÍŠ (asi 3 - 36 n.l.)
A maso zabitých zvířat v jeho těle se stane jeho vlastním hrobem. Protože, pravím vám, kdo zabíjí, zabíjí sama sebe, a kdokoliv jí těla zabitých zvířat, jí tělo smrti. (z esejského Evangelia míru)

FRANZ KAFKA (1883 - 1924, spisovatel)
Teď se už na tebe mohu dívat klidně; už tě nejím (při pohledu na rybu v akváriu).

DR. RADŽENDRA PRASÁD (1884-1963, první prezident Indické republiky)
Celostný pohled na život nám odhaluje vztah mezi potravou daného jedince a jeho chováním k jiným, a cestou rozumové dedukce, která není fantazií. Můžeme přijít k poznatku, že jediným způsobem, jak uniknout vodíkové pumě je útěk před mentalitou, která pumu vymyslela, a jediným způsobem takového útěku je pěstování úcty ke všemu životu, k životu ve všech podobách a ve všech podmínkách. Je to pouze jiný výraz pro vegetariánství.

ALBERT SCHWEITZER (1875 - 1965, slavný lékař, misionář, teolog a muzikolog)
Nikdo ať se nevyhýbá odpovědnosti. Protože zacházíme tak zle se zvířaty..., protože na jatkách je tolik surovosti, protože kvůli našim kuchyním tak mnoho zvířat umírá strašlivou smrtí, protože zvířatům způsobují nevýslovné utrpení lidé bez citu, protože se zvířata stávají objekty surových dětských her, jsme my všichni vinni a musíme nést znamení této viny.

Anonymní řekl(a)...

Jo, je opravdu velky problem v Cechach sehnat kvalitni maso a dost me to stve. Doma uz ale stejne nevarim a tak se spokojim s obcasnou navstevou kulinarne kvalitniho restauracniho zarizeni (diky bohu za zivot v Praze). Naprosto jsem si uzival pobyt na Islandu, kde jsem se zivil prakticky vyhradne lokalne, s minimalnimi prostoji zpracovanymi rybami a jehnecim v kvalite v CR nedostupne. Cechy jsou vskutku utrpenim.

Olda

Anonymní řekl(a)...

Taky řeším, co s botkama. Sháním nějaké jednoduché elegantní botky nad kotníky, na zimu. Takové se nedají sehnat ani v kůži, móda je dnes jiná, všechno jak pro cikánky, hrozně přezdobené, natož nekožené pro vegetariány. Kdybch měla ekonomické vzdělání, snad bych si otevřela obchod s vege botkama, protože objednávat boty přes net z druhého konce světa je dost risk.
V některých obchodech sice narazíte na nekožené boty, ale kvalita děs běs. U nás je to stále bráno jako levnější náhrada kůže.

Anonymní řekl(a)...

Bonjorno, vegeboty.blogspot.com!
Acquisto-Cialis online clinica per disfunzione erettile fornisce ricette mediche [url=http://farmamed.fora.pl/ ]Dove Comprare cialis in Italia[/url] viagra vendita on line : lvrkrqfh ogwcisri znojhojx. levitra online cialis : [url=http://farmitalia.fora.pl/ ]Dove Compra cialis online[/url] cialis experience. dazzlefam5. 2009-08-21. this is soo gorgeous!!! I LOVE IT! [url=http://milanofarma.fora.pl/ ]Dove Compra cialis in Italia[/url] Cialis W: Cerchi poo poo? Non ? un problema! Visita il nostro sito web per [url=http://farmanova.fora.pl/ ] Compra cialis in Italia[/url] Accettiamo carte di credito, bonifici, eCheck e postepay. Miglior prezzo [url=http://farmaroma.fora.pl/ ]Come Compra cialis in Italia[/url]

Anonymní řekl(a)...

I will not approve on it. I over warm-hearted post. Especially the appellation attracted me to study the sound story.

Anonymní řekl(a)...

Amiable post and this post helped me alot in my college assignement. Say thank you you for your information.

Anonymní řekl(a)...

Brim over I acquiesce in but I think the collection should prepare more info then it has.

Kaczeka Osh aka Kaczeka Com řekl(a)...

Zdravíčko :)) Po letech ... :)))
http://veganessentials.com/
...a ještě jako "novopečená vegan" :)) Kromě "Veggie Parade 2010" jistě že, konající se 15.5.2010 v Praze...doporučuji určitě všem i masařům mizernejm ;) tvrdohlavejm lenivejm změnit a cítit...nově založenou restauraci LOVING HUT také v Praze...http://www.lovinghut.cz/ a nebo naprosto neodolatelná http://www.vegfood.cz/jidelni-listek/... Ochutnejte a pak konvertujte ;) Namaste! Masařům pak "Zřím Tě!?!" ... PS. http://www.beautomated.com/counter
Tak...a teď už víš, na čem se podílíš...a sám si odpověz "Kdo Jsi?!?"...

Kaczeka Osh aka Kaczeka Com řekl(a)...

Tak odkud začít...:))...K VĚCI :))

Vegan Wonderland Onlineshop
http://www.veganwonderland.de
...........................
Vegan Essentials
http://www.veganessentials.com
...........................
Vegan Boots
http://VeganBoots.com
...........................
NAE - Vegan Shoes
http://www.nae-vegan.com
...........................
Vegan Clothing
Vegan Clothing USA: http://www.zazzle.com/veganclothing/gifts

Vegan Clothing UK: http://www.zazzle.co.uk/veganclothing/gifts

Vegan Clothing Canada: http://www.zazzle.ca/veganclothing/gifts

Vegan Clothing Australia: http://www.zazzle.com.au/veganclothing/gifts

Vegan Clothing New Zealand: http://www.zazzle.co.nz/veganclothing/gifts

Vegan Clothing Germany: http://www.zazzle.de/veganclothing/gifts

Vegan Clothing Spain: http://www.zazzle.es/veganclothing/gifts

Vegan Clothing Brasil: http://www.zazzle.es/veganclothing/gifts

Vegan Clothing Portugal: http://www.zazzle.pt/veganclothing/gifts

Vegan Clothing France: http://www.zazzle.fr/veganclothing/cadeaux
......................
Chceš-li víc --- Follow me on FACEBOOK http://www.facebook.com/kaczeka?ref=profile

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den vám všem, po dlouhé době zoufalého hledání jsem objevila stránky se super botama. Koupila jsem si před měsícem první pár a jsem s nimi nadmíru spokojena. Lorica je úplně skvělý materiál.Sice nejsem vegetarián, ale mám dost známých i veganů a ty jsou z botama taky moc spokojení :-)Tady posílám odkaz: www.ecoopera.cz

Anonymní řekl(a)...

Zdravím, jako vegetarián jsem taky řešil, v jakých botách budu chodit. Doporučuju Vegetarian Shoes (v Emergency Records v Praze vám objednají jaké chcete, stačí si vybrat na webu výrobce). Kamarád má také skvělou zkušenost se Simple Shoes. Ty ale bohužel nejsou u nás k dostání (pokud vím). Jinak díky za web! Jen tak dál!

Anonymní řekl(a)...

Taky sháním nekožené boty a po dlouhém hledání jsem narazila na nekožené boty i obchodě. Jsou vyrobeny z materiálu softshell, hodí se i na tůry. Pár kousků najdete i na netu, jinak ve sportovních obchodech nebo obyčejné obuvy.Jejich cena se pohybuje mezi 1000-2000 tisíci a perfektně sedí na noze.

V.P. řekl(a)...

Hoj...Kdybych uměl zaplatit kartou:),koupil bych boty tady:http://www.vegetarian-shoes.co.uk/